VİNÇ BAKIM HİZMETİ
Oldukça sık kullanılan vinçlerin yılda en az 3 defa bakımlarının yapılması gerekirken daha az kullanılan vinçlerin ise en az 6 ayda bir bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kurumsal olarak teknik bakım desteği almanın dışında aylık bakım periyodu bulunmaktadır.
Faaliyetimiz konusu olan tüm kaldırma gruplarının tamir, bakım ve onarım konusunda uzman ve tecrübeli ekibimizi Türkiye'de 7/24 bizi arayabilirsiniz.
Başarımızı ve Kalitemizi belgeliyoruz. CE ve TSE Kalite belgelerimiz ile hizmetlerimizi tescilledik. Siz de kalitemiz ile tanIşmak için bize ulaşabilirsiniz.
Yaptığımız işin arkasında duran bir firma olarak, vermiş olduğumuz servis hizmetinden sonra bizden kaynaklı tüm sorunlar için ücretsiz servis hizmetimiz bulunmaktadır.
VİNÇ NEDİR?
Şantiyeler, tersaneler, ağır sanayi merkezleri, lojistik depoları, silolar ve maden alanlarında bilek gücüyle taşınamayacak kadar ağır olan mal, yük ve ürünlerin kaldırılması, taşınması ya da yer değiştirmesi için kullanılan kirişlerden, motordan, kalın metal halattan ve büyük kancalardan oluşan sistemli bir kaldırma mekanizmasıdır.
VİNÇ TİPLERİ NELERDİR?
Farklı tip ve modellerde üretilen vinçler kullanılan merkezdeki ihtiyaca yönelik olarak değişkenlik göstermektedir. Günümüzdeki vinç modellerinin hemen hemen hepsi uzaktan kontrol edilebilir bir kumandaya sahiptir. Bunun dışında el yardımıyla manuel çalışan vinçler de mevcuttur. En sık tercih edilen vinçler kaldırma kapasitesi, gücü ve kullanım amaçlarıyla farklılık göstermektedir.
Monoray Vinçin Kullanım Alanları
Monoray vinç tek bir hareket yolundan oluşan raylı sistemlere denir. Bu raylı sistemler üzerinde aşağı, yukarı, ileri ve geri olmak üzere 4 farklı yönde hareket ederek yük kaldırabilen vinçlere monoray vinç adı verilir. Vinç rayları sağlam ve çelikten üretilmiştir. Monoray vinçler, oldukça ağır yükler kaldırabildiği için ağır sanayi depoları ve fabrikalarda kullanılır. Yük kapasitesi 160-63.000 kilogram arasında olduğu için fabrikalarda ve tersanelerde ağır tonajlı sanayi ürünleri bu sistemle rahatça taşınabilir.
Bunların yanı sıra; kazı çalışmaları, tır ve ağır araç tamirhaneleri, silalar, limanlar, antrepolar, maden ve döküm ocakları da monoray vinç'in başlıca kullanım alanlarıdır. Monoray vinçler arabalı halatlı, sabit halatlı, çift raylı arabalı olmak üzere 3 çeşittir. Bunlar arasında monoray caraskal ve monoray zincirli vinçler yer alır. Her birinin yük taşıma kapasitesi birbirinden farklı olmak üzere ortalama 20.000-63.000 ağırlığına kadar yük taşıyabilirler.
Monoray vinç tek bir hareket yolundan imal edilmiş raylı sisteme verilen addır. Bu raylı sistemle bir düzlem içerisinde yük kaldırıp hareket edebilen vinçlere de “monoray caraskal” denir.
Monoray caraskalların rayları çelik konstrüksiyondan imal edilir. Vinçler, rayların bulunduğu düzlemde ileri geri ve yukarı aşağı olmak üzere 4 yönde, iki boyutlu hareket edebilirler.Uzun ömürlü olan Monoray Caraskalın Vinç kısımları, vince askılı kumanda ile kontrol edilir.
Dilerseniz uzaktan kumanda da entegre edilebilir.
Montajı oldukça basit olan monoray vincin bakımıda basittir.Herhangi bir gürültü kirliliği yapmamaktadır.
Monoray caraskallar modellere göre manyetik ve diskli frenler sayesinde hareket esnasındaki vincin yumuşak şekilde durma kabiliyeti vardır. Böylece emniyetli kaldırma ve taşıma sağlanır.
Köprülü vinçlerin çok geniş bir kullanım alanı bulunuyor. Ağır sanayide, tonajlı mal üreten fabrikalarda, açık ve kapalı depolarda, rıhtımlarda, santrallerde, kullanılmaktadır. Bu alanların dışında, petrol ve petrokimya, demiryolu inşaatı, havaalanları, hidroelektrik santralleri, limanlar, kağıt yapımı, inşaat malzemeleri, metalürji alanlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır
Makine sektöründe köprülü vinçler hem sıfır hem de ikinci el olarak satılabiliyor. Üretim kapasitesini büyüten ve daha tonajlı taşıma sistemlerine ihtiyaç duyanlar, ellerindeki köprülü vinçleri satıp, daha kapasiteli olanını alıyorlar. Böylece piyasada hem sıfır hem de ikinci el köprülü vinçler yer almış oluyor.
Vinçler, sanayide büyük kolaylıklar sağlayan taşıma sistemleridir. Kullanım amacına bağlı olarak farklı çeşitleri bulunuyor. Bunlar arasında köprülü vinç çeşitleri kapalı ve açık alanlarda hem zamandan hem de maliyetten büyük tasarruf sağlıyorlar.
Zamana bağlı olarak yıpranmanın artması ve iş güvenliği ve sağlığı açısından tehdit oluşturmaması için belirli sürelerde kontrol ve bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kullanım sıklığına bağlı olarak periyodik bakımı değişmektedir. Oldukça sık kullanılan vinçlerin yılda en az 3 defa bakımlarının yapılması gerekirken daha az kullanılan vinçlerin ise en az 6 ayda bir bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kurumsal olarak teknik bakım desteği almanın dışında aylık bakım periyodu bulunmaktadır. Her ay vinç bakımını vinç kullanan personel yapmalıdır. Yapılan bakım işlemi bir çizelge ile tutulmalıdır. Beklenmedik bir durumda not alınmalı ve ilgili vinç bakım onarım firmasına aktarılmalıdır.